Veel gestelde vragen


Het product komt uit de streek Jaen, Andalusia Spanje, waar zo’n 24% van de totale wereldwijde olijfolie productie vandaan komt.

Voor de extra vierge olijfolie en de vinaigrettes wordt de Picual Olijf gebruikt. Dit is de meest voorkomende olijf in de buurt van Jaen.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan nieuwe producten o.a. met gefermenteerde knoflook, honing en truffel. Deze zullen waarschijnlijk in 2018 op de markt komen.

Op dit moment hebben we het certificaat nog niet binnen betreffende biologisch. De boeren zijn wel zeer zuinig op de natuur en gebruiken de pitten van de olijven als brandstof, de pulp wordt op het land gebruikt als meststof, het water dat gebruikt wordt bij het proces dient als water voor het irrigeren van het land. We zijn druk bezig om ons te certificeren.

De Mini Oliva’s zijn altijd super vers en van de laatste oogst en zijn na productie mits op de juiste manier bewaard in het donker 2 jaar te gebruiken.

We raden echter aan om de olijfolie binnen 12 maanden te gebruiken.

De boeren zijn alleen bezig met olijfolie maken. De olijfolie wordt 100% geperst uit de olijven en dus geen risico op allergenen. Alle producten zijn 100% natuurlijk.